OSHO AKTIVNE MEDITACIJE

MEDITATIVNE TERAPIJE

OSHO dinamična meditacija

OSHO KUNDALINI meditacija

OSHO NADABRAHMA meditacija

OSHO BODYMIND

TERAPIJA

OSHO NO-MIND

TERAPIJA

TARA SE PREDSTAVI

CELOSTNA

TERAPIJA

INFORMACIJSKA

DIAGNOSTIKA

HOMEOPATIJA

NAROČANJE

ZIMZELENI HOMEOPATSKI

NASVETI

SYNERGY

IZOBRAŽEVANJA

PODPORA

CELOSTNI TERAPIJI

TARA JOGA

SKUPINSKA VADBA

INDIVIDUALNA VADBA

URNIK, LOKACIJA

SVET MEDITACIJE

OSHO AKTIVNE MEDITACIJE

MEDITATIVNE
TERAPIJE

TARA RAZVAJANJE

DOGODKI

TARA

SE PREDSTAVI

CELOSTNA

TERAPIJA

DOGODKI

f

“Brez meditacije poznaš samo površino, ne pa tudi skrivnosti življenja.”

Osho

Svet MEDITACIJE

 

OSHO informacijski center Slovenija organizira OSHO meditacije v  Sloveniji, Osho meditativne terapije in nudi informacije v zvezi z obiskom Osho mednarodnega centra v Puni, v Indiji.

 

Več na povezavi www.osho.com .

 

Zakaj meditirati?

Človek živi v hitrem tempu, povsem drugače kot je živel pred mnogo leti oziroma stoletji, povsem se je odmaknil od naravnega življenja in posledično tudi od svoje lastne biti. Če želimo živeti bolj polno življenje – bomo najprej želeli vedeti, kaj so naši potenciali, kdo pravzaprav zares smo. Meditacija nam omogoča, da to spoznamo, da živimo v skladu s svojimi potenciali in namenom našega življenja. Je metodologija znanosti o zavedanju.

 

OSHO aktivne meditacije

 

Bi se radi naučili meditacije, ki vam pomaga pri odpravljanju stresa v vsakodnevnem življenju, pa ne veste kako začeti?

Imate veselje do izvajanja meditacij?

 

Potem so OSHO aktivne meditacije kot naročene za vas. Prilagojene so za zaposlenega zahodnega človeka, ki običajno težko sedi mirno v tišini. S točno določenimi, znanstveno preizkušenimi tehnikami, se najprej sprostijo napetosti, da se izkusi stanje meditacije.

Obstaja veliko različnih meditativnih tehnik, tako da je možno najti najprimernješo in tisto, ki odgovarja, izvajamo redno.

OSHO dinamična meditacija

 

Aktivna meditacija, ki jo je za sodobnega človeka prilagodil indijski mojster Osho. Izvaja se zgodaj zjutraj, da se prebujamo skupaj z naravo; vzhaja sonce, začenja se nov dan in budi se zavedanje.

Je hitra in intenzivna tehnika s katero izkusimo svobodo, tišino in mir, ki jo prinaša osvoboditev od vzorcev iz preteklosti, ki nas omejujejo.

 

Več o meditaciji:

http://www.osho.com/meditate/active-meditations/dynamic-meditation

 

OSHO kundalini meditacija

 

Je vrsta aktivne meditacije, ki se običajno izvaja popoldan, da se otresemo vseh napetosti, ki so se nabrale tekom dneva.

S tresenjem v prvi fazi omehčamo telo in sprostimo blokade, da energija prosto teče v zadnjih mirnih fazah in zopet občutimo radost, blaženost ter tišino.

Primerna je za začetnike kot tiste, ki redno meditirajo (nad 12 let).

 

Več o meditaciji:

http://www.osho.com/meditate/active-meditations/kundalini-meditation

 

OSHO nadabrahma meditacija

 

Pogrešate osrediščenost? Čutite neravnovesje v telesu ali med tem koliko sprejemate in koliko dajete? Ste brez energije?

 

Dobrodošli, da izkusite OSHO nadabrahma meditacijo - aktivno meditacijo, ki izhaja iz tibetanske tradicije. V meditaciji z mrmranjem podobnemu brenčanju usklajujemo celotno bitje.

 

Več o meditaciji:

http://www.osho.com/meditate/active-meditations/nadabrahma-meditation

 

MEDITATIVNE TERAPIJE

 

 

So večdnevni energetski procesi, s katerimi zaobidemo analitičen um. Izvajajo se v skupini, a gre za indvidualen proces – posameznik se srečuje z lastno energijo. Kljub temu, da je lahko en del bolj aktiven, gre za meditativne tehnike, ki so zelo učinkovite, pri čemer se sprostijo blokade in zastala energija. Združujejo zahoden pristop iz psihoterapije z vzhodnim meditativnim. Po izvedbi imamo na voljo več energije, da izkoristimo lastne potenciale ter se osvobodimo starih vzorcev ali navad.

OSHO Reminding yourself of the forgotten language talking to your bodymind, meditativna terapija

 

Je  7 dnevni voden energetski proces, ki traja eno uro na dan, s katerim aktiviramo samoozdravitvene sposobnosti telesa in uma ter se ponovno spoprijateljimo s samim sabo. Temelji na razumevanju, da se ponovno naučimo prijateljstva s telesom in umom, ki nista ločena od nas ali eden od drugega. Ponovno se spomnimo pozabljenega jezika in komuniciramo s telesom in umom na mestih, kjer obstajajo napetosti ali bolečine.

Izkoristimo kreativnost telesa in uma, zato da se popolnoma sprostimo, pozdravimo, vzpostavimo porušeno ravnovesje v telesu, umu, emocijah ali vedenjskih vzorcih.

Uporablja se lahko za odpravljanje različnih težav, neravnovesij ali navad kot npr. kajenje, motnje prehranjevanja (npr. za zmanjšanje telesne teže), nespečnosti, bolečin, raznih akutnih bolezni, poškodb oziroma za katerikoli problem, ki je del telesa in je v neravnovesju.

 

Termini

Vtisi udeležencev

OSHO No-mind meditativna terapija

 

7 dnevni proces, ki traja samo 2 uri na dan. V prvi uri uporabimo jezik, ki ga ne poznamo - t.i. Gibberish, da izpraznimo um vse navlake, kar omogoča, da se v naslednji uri sprostimo v tišini.

 

Izjemen proces, ki nam pomaga ohranjati duševno zdravje ter je lahko preventiva za pojav demence ali Alzheimerjeve bolezni. Ko zbolimo, je lahko že prepozno, s preprostim, a izjemno učinkovitim procesom pa si lahko pomagamo, da ostanemo zdravi.

 

 

OSHO je registrirana blagovna znamka Osho mednarodne fundacije, uporabljena z dovoljenjem www.osho.com/trademarks.

Avtorske pravice nekaterih materialov uporabljenih na strani (slike in nekateri odlomki tekstov) pripadajo Osho mednarodni fundaciji, www.osho.com/copyrights.